sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Robert Helenius "voitti"

Robert Helenius ja englantilainen Michael Sprott iskivät yhteen Saksassa. Ottelu oli tasaista nyhjäämistä, jossa Sprott oli aktiivisempi ja sai iskuja läpi löysästi puolustaneeseen Heleniukseen. Suomalainen oli odottelevalla kannalla läpi ottelun. Helenius ei alkanut missään vaiheessa nyrkkeilemään vaan tyytyi seisoskelemaan ja iski muutamia iskuja britin suojaukseen. Kymmeneräisen ottelun katsominen oli työlästä, kun mitään ei tapahtunut. Ottelu olisi voinut kestää yhden erän, sillä siinä tuli kaikki olennainen esiin. Kolme tuomaria, kaksi itävaltalaista ja yksi saksalainen, saivat Heleniuksen voittajaksi selvin piste-eroin. Mistä tässä oli kysymys ?

1. Ottelu oli sovittu etukäteen, joten kyseessä oli harjoitusmatsi. Helenius ei jaksanut innostua sovitusta ottelusta, kun tiesi kuitenkin voittavansa. Sauerland-talli halusi antaa Heleniukselle kokoeräisen sparrausottelun, jotta nähtäisiin hänen kuntonsa. Huonohan se oli. Nyt tarvitaan lisää sparrausottelun, sillä tällä menolla kumpikin Klitschko pudottavat Heleniuksen alta aikayksikön.

2. Tuomarit antoivat pisteet ulkonäöstä. He olivat saaneet käsityksen, että kyse on saksalaisesta machokisasta, jossa pisteitä annetaan ulkonäöstä, käyttäytymisestä, pukeutumisesta ja liikunnasta. Herrasmiesmäisempi Helenius voitti selvästi. Hän oli viisitoistasenttiä pidempi mustaa haastajaansa. Hän käyttäytyi korrektisti ja vaatetus oli siistimpi. Vaikka rotuelementtiä ei pitänyt arvioida, uskotaan valkoisen tuomarikolmikon antaneen äänensä arjalaisen näköiselle Heleniukselle.

3. Tanssii tähtien kanssa- sarjassa olivat mukana herrat Helenius ja Sprott. Vakiotanssit olivat Heleniuksen kauraa. Lattareissa Sprot kiri piste-etumatkaa kiinni, mutta ratkaisu tuli jäykässä tankotanssissa. Siinä Helenius lähes seisoi rautatangon lailla ja kiemurteleva Sprott menetti pelinsä. Piste-erot olivat ilmeiset eikä voittajasta ollut epäselvyyttä. Tanko tanssia ammatikseen harrastava Helenius pyrkii kohtaamaan ukrainalaiset Klitchkon veljekset.

4. Diili ohjelmassa esiteltiin napolilainen nyrkkeilyilta. Siinähän kaikki tietävät ennalta voittajan, mutta vetävät vetoa häviäjän puolesta. Syy on se, että vedonlyöntitoimisto on tehnyt tarjouksen, josta ei voi kieltäytyä. Voittaja selviää ja kaikki rahat menevät Napoliin (Sauerlandille). Hyvä niin, sillä Napolissa on paljon muitakin yhteiskunnan kehittämiskohteita, kuten julkinen jätehuolto, sisäinen turvallisuus ja isot rakennusurakat. Napolilainen ilta päättyy aina onnellisesti, ainakin niille, jotka ovat hengissä. Nauretaan, lauletaan aarioita, juodaan punkkua ja syödään äidin tekemää pastaa. Mikäs sen tiiviimpää perhe-elämää kuin Sauerland-talli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti