torstai 24. marraskuuta 2011

Ravintolakulttuuria


Eilen syøtiin jouluateria, siis tanskalainen, ravintolassa nimeltææn the Ugly Duckling. Siis Ruma ankanpoikanen. Andersenin hengessæ. Ruoka oli kohtalaista, buffetpøytæ ja siinæ uusi tuttvuus makear, sokeroidut perunat. Possua tarjoiltiin eri tavoin ja jælkkærinæ riisvanukasta kirsikkakiisselin kera. Toisena jælkkærni jæætelølautanen.

Tænææn pæivællinen oli edelleen Andersenin hengessæ, hænen kotikadullaan ja paikan nimi Under the Linden Tree. Nyt ruoka ja viinit osuivat hyvin. Viinit olivat luomua ja ruoka viimeisen pæælle huolitelktua ja maukasta. Neljænkymmenen henkiløn ruokkininen sujui hienoisti. Alkuruokana possua, sitten kalaa ja pææruokana taas possua. Mutta maut olivat væhintæænkin mainioita. Kaikki aterian osat tarkasti mietittyjæ ja maut oikein osuvia. Tuulikæstæ ja viimeisteltyæ.

Mielenkiintoinen ilmiø on ravintoloiden hygieniaraportti. Se on næhtævillæ, usein menun vieressæ. Kuukausittain tehtævæ raportti on yksityiskohtainen ja vaativa. Se on kova puristus, mutta mielestæni tulee hieman paniikki mieleen. Enpæ toivo tællaisen asian rantautuvan kotiSuomeen.

2 kommenttia: