keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Avaimet hukassa

Viime aikoina auton avaimet ovat jääneet auton sisälle. Kerran avaimet jäivät auton peräluukkuun vuorokaudeksi. Koska moinen temppuilu on tullut minulle melkoisena yllätyksen ja aiheuttanut myös jonkinverran kuluja, otin asian puheeksi avaimien kanssa.

Ensimmäisellä kerralla olin käymässä lähikaupassa. Kun tulin autolle, ovet olivat lukossa ja avaimet sisällä. Avainten mukaan syynä oli kylmä ja sateinen ilma, autoradion hieno musa ja autossa syntynyt tiivis suhde starttimoottorin välillä. No, olipa selitys, ajattelin, mutten puuttunut asiaan enempi.

Toisella kerralla avaimet jäivät takaluukkuun ulkopulelle. Syynä oli kuulemma hikinen tunnelma taskussa. Avainten mukaan taskussa olevat kitiavaimet olivat alkaneet kehuskelemaan hienoilla muodoillaan ja kätevyydellään. No, olipa taas selitys. En kuitenkaan puuttunut asiaan sen enempää.

Kolmannella kerralla käydessäni Kangasalla avaimet olivat jälleen jääneet lukkopesään ja ovet kiinni. Nyt selitys oli huono liksa ja raskaat työolot. Kysyin, että paljonko sitten pitäisi saada lisää. Vastaus oli tylysti vähintään 10prossaa. Koska olemme kohtuullisen syvän laman edessä, kuittasin vaatimuksen hymynhäiveellä ja tarjosin kahta. Pitkällisten neuvottelujen jälkeen sovittiin 2,5prosentin palkankorotuksesta ja vara-avainten viikottaisesta käytöstä.

Neljännellä kerralla jazzien yhteydessä avaimet olivat taas sisällä ja ovet kiinni. Taksimatka kotiin ja aamulla autoa hakemaan. Olin joltisenkin kireä, kun kyselin tämänkertaista syytä. " vanha kärry ja liika kilometrejä mittarissa" kuului vastaus. Silloin hermoni petti. Vai uusi auto ! Tässä on vain 50 tuhatta mittarissa ja vuosittain tulee vajaat viisitoista lisää. Takuukin päättyi juuri pari kuukautta sitten. Määräajoin on huollettu ja niin poispäin. Olin aivan poissa tolaltani. Sano nyt missä viiraa ? Avaimet silmäilivät kasvojani ja sitten kuului hiljainen kommentti: Isännän ajatukset ovat olleet viime kuukausina kovin kaukana. Taitaa olla jotain kiinnostavampaa ilmassa.

Keskustelimme asiasta luottamuksellisesti näin meidän kesken ja sovittiin asia. Taas voin haaveilla omiani ihan niin paljon kun tykkään ja avaimet pysyvät taskussa. Mitä sovittiin ? Se onkin sitten aivan toinen tarina, mutta kerrottakoon, että tietystä huomiosta oli kyse.

2 kommenttia:

  1. Hei Jorma
    Itsekin auton avainten kanssa pulassa olevana sain lukkofirman mieheltä laskun lisäksi vinkin: " Laitappa rouva vara-avain kukkaroon ja se yleensä sinulla kyllä on mukana, kun poistut autosta. Näin sinulla säästyy myös kukkaro tuntuvalta kevennykseltä." Yleensä näitä avaimen auton sisälle unohduksia sattuu silloin, kun on työmatkalla ja niin kaukana kotoa, että ei voi lähteä vara-avainta sieltä hakemaan. Autoni tosin on jo ikäloppu, mutta hyvin huolettu ja luotettava kelpo kaveri. ; )

    VastaaPoista
  2. Tätäkin olen miettinyt, mutta nyt ajattelin pitää avaimesta huolta. Seuraavalla kerralla joudun kyllä kantamaan kaksia avaimia.

    VastaaPoista