lauantai 5. marraskuuta 2011

Asteroidi ohittaa maan

Iso asteroidi ohittaa maan tiistaina. Se on läpimitaltaa 400 metriä leveä. Etäisyys maasta on kolmesataa tuhatta kilometria. Ennustajat ovat ennustaneet merkittäviä sivuvaikutuksia maan asukkaille. Asteroidin vetovoima saa ihmiset raiteiltaan. Ainakin jotkut ihmiset reakoivat voimakkaasti asteroidin vaikutuksesta. Seuraavia vaikutuksia on helposti havaittavissa.

Asteroidihulluus iskee. Joillakin kanssaeläjillä tulee sanomaton halu vastakkaista sukupuolta kohtaan. Käyttäytyminen muistuttaa arolla yksinäistä suden ulvontaa. Paikkana saattaa vain olla liikennelaitoksen nysse, uimahallin allas tai Siwan kassa. Tällaiselle henkilölle voi todeta, että päätä särkee tai odota nyt iltaan tai juurihan me viime kuussa. Olo menee tästä kyllä nopeasti ohi.

Pakkoliikkeet lisääntyvät. Ohikiitävä asteroidi saa hiussuonet suuntautumaan kuivaa asteroidia kohti ja jäsenet ojentuvat määrättyyn suuntaan kuin aerobic tunnilla. Ratinan stadionille suunnitellaankin kuntopiiriä ja Koukkuniemen kaikki kuntopiirit on siirretty maanantailta tiistaille.

Unohtelu lisääntyy. Asteroidin aivoja virkistävä magneettikenttä antaa aivoille lomaa ja vapautta. Ajatulset karkaavat käsistä ja monet rutiiniasiat unohtuvat. Avaimet voivat unohtua autoon ja ovat paukahtavat kiinni. Lapset jäävät päivähoitoon ja vanhukset tavarataloihin. Jotkut unohtavat itsensä, mutta sillä ei uskota olevan pysyviä vaikutuksia. Kansanteveyslaitos onkin julistamassa tiistain unohdetuksi päiväksi. Siis päiväksi, jota ei muistella. Siis sitä tikulla silmään, joka vanhoja... jne.

VR:n junavuoroja hidastetaan yhtenä päivänä kakai tuntia. Vaihteet reagoivat voimakkaasti asteroidin imussa ja liikenteen odotetaan myöhästelevän myös uusista viivästetyistä talviajoista. No, ei hätää. Nehän ovat myöhässä joka tapauksessa pari tuntia jonkun muunkin syyn takia.

Kolikot lähtevät lentoon. Suomen rahapajan käyttämissä kolikoissa on avaruusromua, joka aktivoituu ja lähtee kohoamaan kohti asteroidin kulkusuuntaa. Samalla voi kuulla hienoista parkua " Mama, mama, home, home ! " . Avaruusromun odotetaan rauhoittuvan ja palaavan lompakoihin ja säästöpossuihon heti keskiviikkona lepäämään. "Kansalaisille ei pitäisi olla vaaraa menettää lainojaan tai säästöjään", Suomen Pankista vakuutetaan.

Tiistaina voi katsella outoa valoilmiötä pohjoisella.....eteläisellä... Läntisellä, no joka tapauksessa taivaalla. Kannattaa pitää jostakin paalusta tai talonnurkasta kiinni. On hyvä myös upottaa jalat esimerkiksi betoniin, jottei vetovoima kiskaise mukaan. Erityisesti lapset ja kotieläimet kannattaa pitää sisätiloissa koko tiistain. Asteroidi saattaa hurahtaa minä hetkenä hyvänsä ohi ja imaista perheen pienimmät mukaansa. Yleensä eläimet aistivat tämänkaltaiset ilmiöt jo muutamaa päivää ennen ja katoavat kotikoloihin, aamutossuihin ja sänkyjen alle hyvissä ajoin. Lasten kanssa on niin ja näin. Leikkari kannatta jättää väliin, samoin ulkoilu. Vanhempien kannattaa suunnatan lasten huomio esimerkiksi tietokonepeleihin, niin lapsi ei huomaa suurempaa muutosta eikä päivästä tule psyykkisiä vammoja. Tai vammat ovat normaalia luokkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti