maanantai 23. elokuuta 2010

Muutto

Tyttäreni muutti. Uskomaton määrä tavaraa mahtuu pieneen yksiöön. Kaksi pakettiautollista.
Muutto meni hyvin. Aikaa kului kohtuullisen vähän.

Onnistuneessa muutossa on selvästi muutama avainkohta.

Ensinnäkin tavarat pitää pakata ennen muuttoa (mahdollisesti vielä helposti kannettaviin laatikoihin). Aina parempi, jos pakkauksissa on vielä kirjoitettu jonkinlainen kohde tai sisältö. Kannattaa aina käyttää tilaisuutta hyväkseen ja heittää joutava roina roskiin tai kirppariin. Se vaatii kyllä luonnetta (pakatessa alkaa helposti muistella menneitä tai pihtailemaan "jos sattuisin joskus tarvitsemaan") Roina roskiin, kierrätettävä kirpparille tai UFFille, sanoo osuuskaupan väki.

Toiseksi sopiva määrä ahkeria muuttohenkilöitä. Yleensä on eduksi, että joukossa on myös pari "atleettia", mutta tällainen heikompi, punttisalin läheltä nähnyt kaverikin sinnittelee hyvin mukana.

Kolmanneksi tarvitaan riittävän kokoinen auto, pakettiauto, kuorma-auto, rekka, traktori tai muu sellainen.

Neljänneksi autokuski saisi olla geometrinen tyyppi. Siis henkilö, joka osaa sijoitella tavarat autoon oikeassa järjestyksessä ja hyödyntää jokaisen neliösentin. Saa olla samalla myös jonkinlainen pomo lastausasioissa.

Näillä pääsee jo aika pitkälle. Aina voi tulla ylläreitä, mutta sellaista on elämä.

Tässä muutossa keneltäkään ei revähtänyt lihaksia, eikä tavaraa tiettävästi myöskään hajonnut. Voisi sanoa, että eihän se ole muutto eikä mikään, jossa ei muutama lasimaljakko mene pistaleiksi ja vähintää pari verinaarmua ja venähtänyttä jäsentä. Tässä ei hajonnut tällä tietoa paikkoja. Lihaksia särkee, mutta ilman niitä muuton hoitaa muuttofirma tai urheiluseuran talkooväki.

Palkitsen itseäni saunalla, parilla oluella ja makkarapalalla. Olenhan vielä lomalla. Loppu hyvin kaikki hyvin.

1 kommentti:

  1. Monta muutoa on tehty. Pahin muutto oli se, jossa muuttoauto hajosi, matkaa oli parisataa kilometriä. Huonekaluja kannettiin kerrostalon kolmanteen kerrokseen keskellä yötä.

    VastaaPoista