tiistai 26. elokuuta 2014

Viikon syyllinen : Laura Räty

Lääkärinä Laura Räty ohjaili palkkiot yhtiölleen osinkojen muodossa. Verokikkailu on taiteenlaji, jota pääsevät harrastamaan suurempien tulo- ja omaisuusluokkien ihmiset. Räty selitti, ettei tehnyt oikein muttei oikein väärinkään. Kuitenkaan nyt hän ei tekisi väärin vaan oikein. Tämä on tietysti aivan oikein. Tai väärin. Pääministerin kanssa asia oli puhuttu selväksi.
Sisimmässään köyhä kansa ymmärtää hyvin lääkäreiden murheet. Kun tulee rahaa ovista ja ikkunoista, ei kannata lahjoittaa sitä verokarhulle. Ne rahathan menevä lopulta sosiaalipummeille ja kuoppaisten teiden asfaltointiin. Ministeri on siis osoittanut oivaa kansalaiskuntoa nostamalla päivänvaloon todellisen asian. Ketään ei kiinnosta maksaa veroja. Paitsi tietysti demareita, mutta heillähän on kannatus mennyt jo aikoja sitten pohjamutiin.

Katuoikeuden tuomio:

1. Laura Räty nimitetään valtiovarainministeriksi suunnittelmaan järjestelmän, jossa julkisen alan työntekijöille ei makseta enää palkkaa vaan osinkoja. Jokainen työntekijä perustaa reppufirman, johon suunnataan työstä maksettavat korvaukset. Veroja maksetaan sitten pääomaverotuksen mukaisesti. Uudistus vaikuttaa sote-uudistukseen ja kuntien määrään vähentävästi. Verotulojen loputtua, jokainen maksaa itse omien opettajien palkat, katuvalot ja luistinratojen jäädytykset. Helppoa.

2. Ministeri itse jää myös ilman palkkaa, mutta hänen ei tarvitse maksaa verojakaan. Ministerihommien ohella hän voi ottaa eduskunnassa vastaan flunssaisia kansanedustajia ja suunnata lääkäripalkkiot omalle yhtiölleen. Siitä voi maksaa osinkoja itselleen.

3. Räty valitaan etiikan proffaksi Aalto-yliopistoon ja Kauppakorkeaan. Hän voisi pohdiskella proffana etiikan peruskysymystä eli oikean ja väärän olemusta erilaisissa ammateissa kuten lääkäri, ministeri ja apulaiskaupunginjohtaja. Opiskelijat voisivat tehdä hänen johdollaan gradujaan oikean ja väärän teemasta. Veikkaus voi kustantaa professuurin, sillä kysehän on veikkaamisesta ja arpomisesta.

4. Vuoden ajan keskiviikkoisin Räty joutuu toimimaan Verotoimistossa kansalaisten veroneuvojana. Miten köyhä kansa voi maksaa mahdollisimman paljon/vähän/sopivasti veroja säännöllisistä tuloista ?

5. Laura Räty kirjoittaa kirjan verovarojen kaikista käyttötarkoituksista. Kirjassa on kymmenen osaa ja yksi osa, jossa selvitellään veroterminologiaa. Kirjasta otetaan miljoonapainos ja sitä myydään satasella eduskunnassa, verotoimistoissa ja kirjastojen auloissa. Saaduilla tulolla paikataan valtion tuloja, jotka ovat jääneet saamatta veronkierron takia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti