perjantai 8. elokuuta 2014

Blam !

Kyse on Tampereen teatterikesään liittyvästä esityksestä. Pomo ja kolme miestä työskentelevät toimistossa ja arki on kovin tylsää. Pomo valvoo ja työntekijät ovat varuillaan. Välillä mielikuvitus saa vallan ja työntekijät lähtevät suosikkielokuvien maailmaan. Eri tavoin toiminta- ja väkivaltaelokuvien maailma saavat miehet liikkeelle toimistossa. Pomo on ulkopuolinen, mutta pääsee vähitellen mukaan työntekijöiden porukkaan.

Kristjan Ingmarssonin ja Neander-ryhmän esitys on täynnä vauhtia, akrobatiaa, temppuja, liikettä ja erilaisia trikkejä. Ääni-ja valoefektejä ja lavatekniikkaa käytetään hienost tehostamaan toimintaelokuvien maailmaa. Fyysinen ja äijämäinen toiminta vaikuttaa aluksi tylsältä tekostetouhulta, mutta vähitellen katsoja imaistaan mukaan toinen toistaan kekseliäimpien temppujen maailmaan. Fyysinen esitys vaatii esittäjiltään kovaa kuntoa ja ohjaukselta ja tekniikalta tarkkaa ajoitusta. Katsojalta vaaditaan hieman heittäytymistä ja huumorintajua.

Jos jotain puutteita etsii, jää kaipaamaan jonkinlaista tarkoitusta tai sisältöä. Tarkoitus on varmaankin toimintaelokuvien kritiikki, mutta muutakin sanomaa esityksessä voisi olla. Ehkä se on miesenergia ?

Varsin erilainen esitys verrattuna Teatterikesän viime vuosien näytöksiin. Fyysisyys ja hauska ilme saa katsojan hyvälle tuulelle. Esitys kolahtaa varmasti erityisesti toimintaelokuvien ystäville tai sitten ei. Esiintyjäporukka tulee Tanskasta, joten kiitos ja kumarrus juuteille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti