perjantai 8. elokuuta 2014

Tapahtumien yö 2014

Virpi Hämeen-Anttila esitteli historiallista 1920-luvun Suomeen sijoittuvaa dekkariaaan Akateemisessa kirjakaupassa. Dekkarin nimi on Yön sydän on jäätä. En aio lukea tai lainata kyseistä kirjaa.

Tampere Chamber soitteli Rollareiden, Beatlesien, Turtlesien ja Leonard Cohenin säveltämiä naisten nimisiä biisejä Pikilinnan sisäpihalla. Orkka oli iloisella päällä, mutta joutui vetämään biisit nuoteista (lähes harjoittelematta, jos sanon miltä kuullosti). Muutama pisarakin tippui, mutta orkka soitti sateelta suojassa porttikonkissa. Ehkä illan parasta antia.

ZZLeidit tanssivat hiphopia Klubin lavalla. Samassa paikassa Jamora soitti ja tanssi afrikkalaisia biisejä. Kivaa tanssiharrastusta naisille, vaikka Klubin lava oli pieni ja ahdas isolle Razzmazz-ryhmälle.

Pakkahuoneen aukiolla La Murga rumpuryhmä pamautteli ilmoille rytmiä. Täällä oli yleisöä monta sataa. Rummutus on jotenkin oma musiikinlajinsa. Vähän heavyä toimintaa. Pakkahuoneen aukio on muuten mainio esiintymispaikka.

Heikki Hattunen lauloi kirkkomusiikkia Ortodoksisessa kirkossa. Aika vanhaa musiikkia hartaassa ympäristössä. Kirkko on vaikuttavasti koristeltu. Sytytettiin pari kynttilää 1 €/kynttilä.

Ruby and fellasissa esiintyi aito irkkubändi ja esitti perinteisiä irlantilaista kansanmusiikkia. "Jo pelkkä bassokin vois antaa vähän lisää musiikkiin" Hectorin Monofilharmoonikkoa lainaten. Päätettiin, ettei ainakaan ihan heti matkusteta Irlantiin.

Jotenkin jäi hieman vaisu olo tapahtumista. Liekö pitkään jatkunut helle ja yllättävä sade tehnyt tehtävänsä. Porukkaa oli vähemmän liikkeellä tai sitten olimme väärissä paikoissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti