keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Suomi - Valko-Venäjä

Nämä kaksi jalkapallon kääpiövaltiota palloilivat toisen kerran MM-karsintaottelussa. Paljon ei jää lapsille kerrottavaa. Eikä ole suuri ihme kun maailman 84:s ja 67:s kohtaavat. Valmentaja Paatelainen on siitä hyvä valmentaja, että vaikka peli on edelleen yhtä huonoa, hän antaa itsestään kuvan kun jotain olisi muuttumassa. Toki tasapeli maailmanmestari Espanjaa vastaan o0li jättipaukku. Se kun ei kesää tee, kun muut pelit potkitaan ilman suurempaa tulosta.

Perussyy on suomalaisen futisliigan heikko taso ja passiivinen pelitapa. Nyhjäämisen sijaan pitäisi opetella hyökkäämään. Toki taitotaso ei kyökkäämällä parane, mutta se toisi yleisöä. Se taas toisi varoja seurojen kassaan. Se toisi parempia palkkoja ja parempia pelaajia. Kun nyt futispeleissä käy tuhannen ja kolmen tuhannen väliltä yleisöä, on se kovin pieni määrä muihin lajeiohin nähden tai muiden maiden jalkapalloyleisöön verrattuna. Kukapa pitkästyttävää pallonsiirtelyä jaksaisikaan katsella. Mutta hyvä niin. Ainakin jääkiekko pysyy tällä menolla ykköslajina ja siitä pitää jääkiekkoliitto kynsin hampain kiinni.

Kiinnostava yksityiskohta on Arsenalin ja ManC:n peli Helsingissä. Siihen peliin on tulossa stadion täyteen. Kyse on kaiken lisäksi harjoitusottelusta. Palloliitto keskittyy muuhun kuin omien sarjojen kehittämiseen. Mikä ettei. Onhan mukavampaa järjestellä otteluita, jossa on yleisöä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti