maanantai 10. kesäkuuta 2013

Iso veli valvoo

Ennen iso veli oli idässä. Nyt iso veli on lännessä. Nykyinen tietotekniikka ja tietovitojen keskittyminen tiettyihin paikkoihin, mahdollistaa kaikenlaisten puhelu, sähköposti, somempaa yms. Käytön seuraamisen. Mammuttimainen valvonta-aparaatti hakee ja profiloit. Sen jälkeen epäillyn kohteen tekoja voidaan jälkikäteen alkaa tarkemmin selvitellä. Kyse on monenlaisten tietojen yhdistelemisestä. Samanlaista kaavaa käytetään myös markkinoinnissa ja siten ilmaispalveluihin rahoittamiseen.

Uskon, että pikku hiljaa alkaa nousemaan nykytekniikan hylkääminen ihmisten joukko. Vapauden ominaisuudessa tulee kätketty henkilökohtainen elämä. Ihminen, joka kaipaa omaa yksityiselämää, sanan varsinaisessa merkityksessä. Ennustan , ettei mene pitkääkään aikaa, kunnes ihmiset alkavat hävittämään omat henkilötunnuksensa, nimensä, osoitteessa ja katoavat maan alle. Enkä nyt tarkoita konkreettista katoamista vaan vastalauseita kaikenlaisilla kontrollille ja seurannalle. Siinä elämäntavasta on paljon haastetta, mutta kaikenlaiset isoveljien toimet ja yksityisyyden menettäminen johtavat näihin katoamisilmoituksen. Yhteiskunnan kontrollin vastustamisessa astutaan yhteiskunnan ilmiöiden ulkopuolelle.

Raha tuo oman vapautensa. Mutta rahan kanssa toimiminen pakottaa ihmisen myymään itsensä yhteiskunnan ehtoihin. Näyttää siltä, ettei siihen ole vaihtoehtoa. Matkustamiseen tarvitaan jonkinlaisia dokumentteja. mutta niitäkin lienee mahdollista hankkia rahalla. työntekoon tarvitaan paljon elilaista dokumenttimateriaalia. Vaikka yhteiskunta yarjoaakin koulutusta, katuja, lukuisia ilmaisia palveluja, niiden käyttämättömyydestä ei seuraa yksityisyyden suoja. jokaisen velvollisuus on olla dokumentoituna ja siitä kieltäytyminen ei ole pikkuasia. Varsinkaan niin karussa ja kylmässä maassa kun Suomi. Olisi kiinnostavaa kuulla tarinoita sellaisista ihmisistä. Jokin pohjaton kaukokaipuu herättää kiinnostusta tätä asiaa kohtaan.

Kuten tarkkasilmäisen lukija huomasi, vältin tietoisesti tiettyjen avainsanojen kirjoittamista. Avainsanat ovat eräs täpa haarukoida viestejä. Siinä mielessä suomen kieli on verraton kieli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti