tiistai 27. marraskuuta 2012

Tylyt maat

Taas on tutkittu matkailumaita. Nyt kysyttiin ihmisiltä tylyintä kohtelua eli missä maassa saat tylyimmän vastaanoton. Kotimaamme Suomi ei ole edes listoilla. Ainakaan viidentoista kärkimaan joukosta ei löydy Suomea. Suurin osa on isoja maita. Se onkin helppo ymmärtää ja myös itse kokea. Isoissa maissa ihmiset ovat kiinnostuneita vain oman maan asioista. Vieraat ovat lähinnä häiriöksi. Pienen maan pitää olla herkkänä muiden maiden ihmisille, koska itsetunto on huonompi. Eurooppa on vahvasti esillä tällä listalla.

Kärkipäässä ovat seuraavat maat: Ranska, Venäjä, Iso.Britannia, Saksa, Kiina, Yhdysvallat, Espanja ja Italia.

Vastaavasti miellyttävät ja ystävälliset maat ovat kaukomaita. Listan kärkipää on seuraava: Brasilia, Karibian maat, Filippiinit, Thaimaa ja Portugali.

Mitä tästä voi oppia. Kannattaa seuraavaksi vältellä suosittuja eurooppalaisia lomakohteita ja matkustaa vaikka Brasiliaan tai Filippiineille. Sinne maksaa toki aika paljon, mutta siellä ollaan vieraanvaraisia ja ystävällisiä. Ystävällisyyttä ei voi mitata rahassa. Köyhät voivat mennä Portugaliin. Vastaavasti seikkailunhaluiset suunnistakoot Ranskaan Venäjälle tai Britanniaan.

Tästä muistuukin mieleen tapaus viime keväänänä Bolognassa. Olimme syömässä ravintolassa, jonka tavaramerkkinä oli kiukkuinen tarjoilija. Isäntämme huudahti meille iloissaan: "Nyt saimme sen pahansisuisen tarjoilijan". Joten tyly palvelu voi olla myös myyntivaltti. tarjoilija oli kyllä paha suustaan, vaikka myöskin naureskeli meille hyvätahtoisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti