maanantai 26. marraskuuta 2012

Pitkäikäinen torttu

Iltapäivälehti kertoi Mänttä-Vilppulan kääretortusta. Henkilö oli ostanut kääretortun vuonna 2007 ja torttu on edelleen hyvännäköinen avaamattomassa paketissa. Miten tämä on mahdollista ? Otimme asiasta selvää eri asiantuntijoilta. Tässä kommentit:

A. Ruokatalouden tutkimuslaitokselta vakuutetaan, että kaikki muukin ruoka säilyy vähintään viisi vuotta. Pakkausta ei saa avata. Mikäli paketissa on pienikin reikä, tuote haettu ja homehtuminen alkaa. Asiaa ei ole haluttu julkistaa, koska se romuttamiseen koko ruokateollisuuden.

B. Elintarviketeollisuuden tutkija vakuuttaa, että kääretorttu on muovia. Se ei säily edes kahta tuntia, vaikka sitä pidettäisiin pakkasessa. Kääretorttu on tuoretuote, joten se kannattaa syödä heti seuraavan tunnin aikana. Näin vältytään ikäviltä vatsakivuilta. Ainakin, jos aikoo syödä koko tortun kerralla.

C. En tiedä mitään ! K-ja S-ketjuista vakuutetaan, ettei heillä ole kyseistä torttua myynnissä. Heidän mukaansa torttu on myynnissä vain kilpailijalla. Molemmat tahot tietävät varmana tietona, että kyseinen torttu sisältää yli 50 % lisäaineita. Loppu on halpiskamaa halpismaasta.

D. Torttutehtaan tutkimusosastolta pahoiteltiin, että torttu oli vahingossa myyty tavalliseen pohjois-pirkanmaalaiseen kauppaan. Kyseiset tortut ovat tarkoitettu palvelutaloihin ja muihin laitoksiin, jossa tarkkaa syöntiaikaa on mahdotonta määritellä edes vuoden tarkkuudella. Torttuja on myyty satoja tuhansia nimeltä mainitsemattomiin kaupunkeihin ja itä-Euroopan maihin hyvällä profitilla.

E. Patentti-ja rekisterihallitukselta todetaan, että kyse on uuden ajan pullopostista. Se on rekisteröity Caymansaarilla ja kestää kaikenlaisia ilmanaloja tropiikin rankkasateista pakkasiin ja maanjäristyksistä pyörremyrskyihin. Kääretorttu tulee myyntiin ensi jouluna ja sitä voi syödä koko 2000-luvun. Hintakin on kohtuullinen 40,95 €/kg ja tarjouksessa 2,95. Kyseessä on kadonnut koetorttu, joka nyt on osoittanut sitkeytensä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti