torstai 22. marraskuuta 2012

Saari kateissa ?

Eteläisellä Tyynellä merellä on kadonnut saari. Google Earthin mukaan saari on nimeltään Sandy Island, kun taas Atlas of the Worldin nimi on Sable Island. Oli nyt nimi mikä tahansa, saarta ei ole enää olemassa. Kuka vei saaren ? Tai pitäisikö kysyä: Minne saari on piilotettu ? Asiaa on tutkinut myös tutkivan journalistiikan osastomme. Vaihtoehtoja on monia. Tässä muutamia.

1. Ilmaston lämpeneminen on nyt todistettu. Vesimassat ovat tulvineet saaren yli ja saari on uponnut merten syvyyksiin. Greenpeacen aikoo löytää uponneen saaren ja pystyttää saarelle muistomerkin (riittävän korkean, että sen näkee merellä), jossa lukee teksti: "Mitä me sanoimme, olisitte kuunnelleet meitä, terkuin Greenpeace".

2. Joku miljonääri, Soros tai Abramovits, on vienyt sen kotirantaansa, kesämökkinsä eteen ja saunoo nyt saarella makkaraa paistellen ja keppanaa juoden. Miljonäärit kaipaavat rauhaa ja kadonnut saari tarjoaa turvallisen suojan. Saarella saa olla rauhasta, koska sitä ei ole olemassa. Kyllä rikkaat ovat myös nokkelia. Kun raha ei ole ongelma, miljonääri on ostanut löysällä rahalla saaren itselleen.

3. Maailman suurin valas, sanotaan vaikka Henry tai Moby Dick, on syönyt nälkäänsä saaren. Tyynen meren planktonmäärä on vähentynyt, jolloin nälkäinen valas on hotkaissut saaren suuhunsa. Saaren jätöksiä putoilee sinne tänne meren pohjalle. Saari on menetetty, mutta valas on hengissä. Huonompi asia on jos nälkäinen valas älyää tulla Eurooppaan ja hotkaisee seuraavaksi Sardinian, Korsikan, Islannin tai meidän Ahvenanmaamme. Tämän varalle EU aikoo perustaa valastutkaverkoston Välimerelle, Atlantille, Pohjanmerelle ja Itämerelle. Johtajaksi tulee joku Suomen entinen Presidentti tai Pääministeri.

4. Marsilaiset ovat vieneet sen mukanaan. Kuten tiedetään Marsissa ei ole meriä eikä siten myöskään saaria. Nyt asia haluttiin korjata. Tosiasiassa kukaan Marssissa ei uskonut maassa vierailleiden marsilaisten kertomuksia meristä ja saarista. Piti ottaa näyte mukaan ja viisaat marsilaisten nappasivat pienen vähäpätöisen saaren Tyyneltä mereltä. Vastalahjaksi marsilaiset ovat tuoneet Marsin kuukiviä. Ne on pudotettu mereen ja kun seuraavan käynnin yhteydessä tuodaan vielä lasti, syntyy Tyynelle merelle uusi saari. Siitä kerrotaan sitten laajalti sekä Maan että Marsin mediassa.

5. Minä se olin ! Tunnustan kaiken ! Kas kun tykkään kivien heittelystä. Tai en tykkää vaan teen sitä tahdottomasti. Muut eivät tykkää minun harrastuksestani, vaan päinvastoin useat rantojen omistajat ovat haastanut oikeuteen rantaviivan hävittämisestä. Päätin löytää kivan pienen saaren. Se löytyi Eteläiseltä Tyyneltämereltä. Heittelin aluksi ihan leikilläni, mutta lopulta kivienheittely muuttui pakkomielteeksi. En pystynyt lopettamaan tätä addiktiota vaan viskoin koko saaren palasina mereen. Nyt olen ollut hoidossa ja todennut että syyt addiktioon johtuvat lapsuudestani ja nuoruudestani. Lapsena jouduin tulemaan kotiin jo seitsemältä ja nuorena kymmeneltä. Kaikki kaverit nauroivat minulle ja yritin viskoa heitä kivillä. Nauha jäi päälle enkä osannut lopettaa agressiivisuutta. Nyt olen saanut apua ongelmiini ja heittelen enää sanallisia kiviä blogissani.

Muitakin mahdollisuuksia on, mutta niitä ei voi kertoa. Supo (nykyinen tiedustelupalvelu) on sulkenut kansiot viideksikymmeneksi vuodeksi ja lähettänyt tutkivan journalistiikan työntekijät Guantanamoon tai ainakin niin pitkälle kuin pippuri kasvaa (vanhahtava ilmaus asialle, joka on todella kaukana). Näistä vaikememme kuin muuri. Kiinan muuri. Hei nytpä keksin. Taidankin lähteä heittelemään kiviä Kiinan muurilta. Niitähän riittää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti