perjantai 30. marraskuuta 2012

J.J.Lehto syytön ?

Turun hovioikeus on katsonut Jyrki Järvilehdon syyttömäksi veneonnettomuuteen, jossa kuoli yksi henkilö. Järvilehdon ei muista mitään. Alkoholilla oli runsaasti osuutta asiaan. Hovin mukaan näytöt eivät riitä Järvilehdon syyllisyyden toteamiseksi. Käräjäoikeus päätti tuomita Järvilehdon kahden vuoden (?) vankeuteen.

Olisin voinut veikata tämän tuloksen. Ihmettelen käräjäoikeuden päätöstä. Kun Järvilehto sanoo, ettei muista mitään, jää näyttö pakostkin ohueksi. Mikä merkitys on ex-formulakuski julkisuuskalla ? Se kiinnostaa varmasti yhtä hyvin oikeusoppineita kuin suurta yleisöäkin Onko Järvilehto osasyyllinen vaikkei hän olisikaan ajanut venettä. Epäilemättä on. Hän on tällöin antanut juopuneen ohjata venettä. Tuleeko siitä kakkua, sitä en tiedä, mutta hän on vahvasti osallisena traagisiin tapahtumiin. Varmasti Järvilehto on saanut jo kovan rangaistuksen koko tapahtuman suuresta julkisuudesta ja häpeästä. Eikä ammattiautoilija tiedä tai välitä laeista ja säännöksistä ? Mutta oikeusprosessit käydään loppuun ja uskon, että monta käännettä on vielä edessä.

Mitä tästä opimme ? Älä aja kännissä ! Älä aja kännissä vaikka olisit ihan tavis. Älä aja kännissä vaikka olisit julkkisammattikuski. Älä aja kännissä vaikka olisit entinen formulakuski. Jos kuitenkin päätät ajaa kännissä, saatat ajaa kovalla vauhdilla päin siltapylvästä ja joku voi kuolla. Siitä tulee pari vuotta vankeutta. Ensikertalaisena selviät vuodella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti