perjantai 30. marraskuuta 2012

Barbara Nitke ja Mary Jane Gregory

Alternatives- vaihtoehtoja on nimenä siskosten Barbara Nitken ja Mary Jane Gregoryn näyttelyssä Galleria Emilin studiossa Tampereen Vanhalla kirjastotalolla.

Barbara Nitke on valokuvaaja. Hän tutkii kuvissaan muodin pintakiiltoa. Isot kuvat muistuttavat muotikuvia, mutta niissä on myös jotain pysäyttävää ja kyseenalaistavaa. Kaikki kuitenkin muotikuvauksen keinoin. Hän on taustaltaan tv- sarjojen valokuvaaja ja tukinut kuvillaan naisia pornoelokuvan, fetissien ja sadomasokismin maailmassa.

Mary Jane Gregor asustaa Oulussa. Hänen töitään on ollut kahdesti esillä Tampereella. Mary Gregoryn päämateriaalina on lasi. Hän on valokuvannut suomalaista maisemaa ja maalaa sitä lasipinnalle. Gregoryn teokset ovat suomalaista tai pitäisikö sano pohjoisen väriskaalaa. Pelkistetty maisema, pelkistetyt värit. Teoksissa on vahvasti jotain syvempää suomalaisuutta. Ehkä hiljaisuus ja tasaisuus.

Jollakin tapaa näiden kahden taiteilijan kovin erilaisen töiden asettaminen limittäin jäi vaivaamaan. Nitken voimakkaat värikylläiset työt syövät Gregoryn rauhaa ja hiljaisuutta ja katsoja joutuu hakemaan niitä runsauden keskeltä. Kannatta käydä katsastamassa tämä pienehkö näyttely: Se on esillä joulukuun loppuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti