sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Simpukat


Belgian kansallisruoka on simpukat. Ainakin, jos minä saisin päättää. Sinisimpukat keitetään vesi-viini liemessä ja tarjotaan kuumana. Antwerpebnissä söin viiden erilaisen keitetyn simpukan menun. Siis pieni kulhollinen eri tavoin viimeisteltyjä simpukoita. Kun simpukat ovat tuoreita, ne maistuvat hyviltä. Erilaiset lisäkastikkeet eivät juuri muuta makua. Tärkeintä on liemi. Keaällä olin myös Maas joen varrella syömässä simpukoita. Silloin ne olivat tuoreampia. Antwerpen on myös Maasin varrella, mutta myös Pohjanmeren tai Englannin kanaalin rannalla. Ruokaa oli paljon ja se oli hyvää. Simpukka-annos maksaa siinä kahdenkympin kieppeillä. Menu maksoi kakskyt viisi euroa keiton leivän, viinilasin ja jälkkärin kera. Ei paha. Kiitos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti