tiistai 11. lokakuuta 2011

Fudge is back

Iloisena huomasin naapurikävelykadun sinipunavalkovärisen myyntitiskin. Fudgemyynti on palannut. Marssin toivorikkaaana suoraan pesään. Kaikki toffeet maksavat 3,99 Hg ? Heikkopäistä jo hirvittäää. Mikä ihmeen Hg ? Nopean päättelykykyni ansioista sain mieleeni enkun sanan huntti eli hundred. Sata grammaa maksaa neljä ekeä. OK - ei paha.

Aloin lapioidas eriväriasiä toffeepaloja pussiin. Nyt äärimmäisen tietoisena viime kerran karusta hinnasta. Valitsin kaikkein pienimpiä paloja. Vihreää ja punaista ja tietysti perinteistä vaalean ruskeaa tai okraa.

Tuli maksun hetki. Iloisena värjöttelevä britti (lämpötila n. 7 astetta plussaa) punnitsi pussin ja kertoi hinnan: Seitsemäntoista (17 !) ekeä ja kolikot päälle !!! Olin taas tehnyt sen. Arvio meni täysin metsään ja törsäsin koko loppukuun karkkirahani. Häntä koipien välissä hiipparoin kotia kohti. Kyllä fudgekauppa kannattaa (perinteinen brittiläinen sananlasku).

Ei hölmö ole se, joka tekee yhden virheen vaan se, joka tekee saman virheen kahdesti.

2 kommenttia:

  1. No sen rahan olisi voinut käyttää jotenkin huonomminkin, eikös? Ja nyt saat nauttiaaaa.... Kyllä toffee on hyvää. Kaikki hyvä maksaa.

    VastaaPoista
  2. Kiitos lohdutuksesta. Yritän nauttia toffeesta enemmän kuin 17 eurolla.

    VastaaPoista