tiistai 11. lokakuuta 2011

Ilmasto lämpenee - kylmä talvi edessä ?

Ennustajat ovat povanneet kolmatta pitkää ja kylmää talvea. Ilmaston lämpeneminen on saanut käänteisiä muotoja meillä. Toisalla jäävuoret ja ikijää sulavat. Venäläinen tähtitieteen tutkija ennustelee pientä jääkautta.

Meno on kuin Villissä Lännessä konsanaan. Ei tiedä minkä nurkan takaa saa lyijyä nahkaansa. Jokaiselle tarjotaan sopivia ennustuksia ja kaikki voivat olla varmoja mieliåpiteistään.

Vaan kun en ole. Siis varma. Tai olen kyllä epävarma, mutta pulmana on paahtavan tiedontulvan paljous ja itsevarmat mielipiteet. Myös tutkijat riitelevät ja ovat ainakin vastakkaista mieltä. Eli ei saa oikein selvää mistä on kysymys. Tavallinen taatelintallaaja, kuten minä, yrittää olla jotain perusteltua mieltä, mutta muiden ehdottomat ajatukset saavat pään sekaisin.

Haluaisin faktaa. Haluaisin tietää tutkittua tosiasiaa. Sen pohjalta muodostaisin jonkinlaisen kestävän käsityksen. Nyt se näyttää mahdottomalta.

Sitten on vielä näitä puolueita ja yhden asian liikkeitä. Ne ovat niin vahvasti itsensä sokaisemia, etteivät tiedä muuta kun oman liturgiansa (ja laulavat sitä suruttonmasti joka käänteessä).

Ensi talvi on siis kylmä. Se johtuu ilmaston lämpenemisestä ?
Niinpä !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti