tiistai 18. lokakuuta 2011

Ruotsalaiset Pohjolan näpistelykunkkuja

Selvityskertoo, että ruotsalaiset näpistelevät ahkerimmin Pohjolassa. Vaatteet, parranajovälineet, liha, juusto jne ovat kysyttyä kamaa. Norskit ovat toisena ja me auomalaiset kolmantena. Perää pitävät islantilaiset ja tanskalaiset siis neljäntenä. Mitä tämä oikein kertoo ? Ruotsissa näpistellään 700 miljoonan euron edestä vuosittain.

Tutkivan journalistiikan osastomme päätti porautua asian ytimeen ja anataa koko aineisto. Siitä selviää selkeästi että,
-ruotsalaiset ovat niin köyhiä, tylsistyneitä ja jännityksenkipeitä (tässä myös selitys naapurin dekkareiden menestykseen), että näpistely on jokapäiväostä kauraa, jota ei pidetä edes rikoksena.
- totuus näpistelyn takana on vielä karumpi. Puolet lapsista ja 75% aikuisista ei pidä näpistelyä rikoksena vaan omien tarpeiden tyydyttämisenä.
- kaupoissa on erityisiä näpistelyhyllyjä, joista saa viedä kotiinsa viimeisen myyntipäivän jälkeistä juustoa
- ruokatuntien aikana näpistellään eniten. Ei tarpeeseen vaan työpaikoilla käydään kisaa kuka saa käännettyä arvokkaimmat kamat kaupasta. Palkkiona pullo Absolutia.
- eläkeläiset eivät nosta enää tileiltään eläkkeitä, koska näpistetyillä tuotteilla saa mustassa pörssissä esimerkiksi kahvikaupalla kymppitonnien tulot kuukaudessa.
-nuoriso ei halua enää pitää yllää iskän tai äiskän ostamia muotivaatteita, koska se on lällyä. Nyt pitää olla cool ja kantaa källittyjä vaatteita. Niitä pidetään tietysti hintalapun kanssa.
- Kunkku Kallelta haiskahtava kaveri jäi nalkkiin keskustan pikku putiikissa. Selitykset yökerholaulajatteren vaatettamisesta kaikuivat kuuroille korville. Joku Silvian näköinen nainen kävi lunastamassa äijän pahnoilta.
- suomalaisia jääkiekkomaajoukkueen paitoja on näpistelty ahkerasti. Taru kertoo, että jääkiekkoväki tekee surutyötä järjestämällä MM-kisojen uusintoja näpistetyt Suomi-paifat päällä. Ja protestihuudot kaikuvat lehtereiltä.
- ruotsalaisia kuninkaallisia on nähty taajaan Suomessa viime aikoina. Epäilyt ovat heränneet. Kyseessä saattaa olla sittenkin kauppavaltuuskunta. Pahat kielet kertovat muuta. Pitää kokeilla naapurin markkinoita, kun omat paikat on jo koluttu. Exremeä Suomessa.

No joo. Huumori sijansa saakoon. Rikollisia tietysti nämä näpistelijät ja erityisesti rikollisliigoja. Eihän kunnon svenssonit viitsisi nähdä moista vaivaa camembertin tähden puhumattakaan joidenkin merkkifarkkujen näpistämisestä. Eihän ?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti