torstai 30. syyskuuta 2010

Valelääkäri

Valelääkäri sai puolitoita vuotta vankeutta ! Mietin mielessäni miksiköhän.

Hän oli hoitanut sairaita. Jos hoitelen oman työni ohella kavereitteni sairauksia, en saa vankeutta. Vankeus eli yhteiskunnasta eritäminen pitäisi olla rangaistuksena, jotta ihminen ei enää vahingoita ihmisiä eikä yhteiskuntaa. Jos kaveri on ollut kiinnostunut lääketieteestä, miksei anneta rangaistuksena yhdyskuntapalvelua jossakin terveydenhoitoalan laitoksessa. Tiettävästi hän halusi auttaa ihmisiä, eikä vahingoittaa heitä.

Jos hän sai vankeutta, koska aiheutti riskitilanteita valelääkärinä. Jos olisi tullut virhe, niin ihmiset olisivat kärsineet. Toisin sanoen, kun ajan autolla, minut pitäisi laittaa linnaan, koska voin tehdä virheen ja aiheuttaa muille vahinkoa.

Jos lääkärin ammatti on niin paljon yläpuolella muita ammatteja, että rangaistus tuli siitä. Halosen imitoija saisi varmaan kymmenen vuotta vankeutta, koska vaarantaisi maamme turvallisuuden. Pääministerin klooni saisi viisi vuotta tai sitten ehkä parhaassa tapauksessa vuosien jatkopestin.

Varmaankin vankeus napsahti pyhien arvojen loukkaamisesta. Ihmiset uskovat lääkäreihin. Ovathan he Jumalan jälkeen seuraavia luomisvoimassaan. Jos maallikko voi toimia lääkärinä, tarvitaan kunnon rangaistus pyhänhäväistyksestä. Kaveri uhrattiin esimerkkinä. Kunnon noitavainot ovat tulleet takaisin. Näen jo Iltiksen lööpit "Valelääkäri poltettiin Senaatintorilla - tuhatlukuinen kansa hurrasi"

Odotan vastaiskua opiskelijoiden suunnasta. Sieltä pitäisi löytyä uusi kummajainen. Kilpailu: Kuka pystyy hoitamaan ammattitehtäviä ilman kandin papereita ? Proffana, merikapteenina, arkkitehtina, pankinjohtajana, kaavoittajana, asianajajana. Hei, kliffa idea, kaikki mukaan !

1 kommentti:

  1. Pyhä lääkäri, katin kontit. En kuitenkaan haluaisi lääkäri/hammaslääkärin kynsiin, jolla ei ole alan koulutusta. Vaikka tuo henkilö olisi kuinka sympaattinen ja empaattinen. Valelääkäreistä puhuttiin hiljattain tapauksissa, joissa tutkinnosta puuttui yksi tentti. Tiedän viittä vailla valmiita arkkitehtejä/opettajia, joita ei kuitenkaan nimitetä valearkkitehdeiksi/opettajiksi. Eri asia sitten onko tuotuomio kohtuullinen suhteessa rikokseen. Arvelisin, että ei ole.

    VastaaPoista