torstai 2. syyskuuta 2010

Jääkiekkoa

Harjoitusottelu Ilves - Kalpa 2 - 1.
Olin seuraamassa kauden ensimmäistä peliä. Aion ennustaa yhden ottelun perusteella mitä tulee tapahtumaan näille joukkueille kauden aikana. Keväällä nähdään onnistuiko ennustaminen vai menikö pöpelikköön. Toivottavasti olen väärässä.

Ilves
Pelasi tuttua viime kauden peliä. Suuria muutoksia ei näyttänyt olevan. Hyökkäyksissä kiekkoa (vastuuta) siirrellään ensi omassa lavassa sitten kaverille. Suoraviivaisuus puuttuu edelleen. Odotan vauhtia ja vaarallisia tilanteita nuorilta herroilta Rask ja Rajala. Heidän intonsa pitäisi sytyttää joukkue. Vanhat veteraanit Niinimäki, Anttila, Marjamäki ja Määttänen punnertavat rutiinilla ilman suurempaa tulosta. Voivat väläytellä ajoittain, mutta oman taitotason pitäminen ei näytä onnistuvan. Ruotsista tullut Mikael Keränen on yritteliäs kaveri ja voi saada ketjukaverit hereille. Napautti ilmakiekon onnella maaliin. Hyvällä pelaajalla on myös tsägää. Puolustus on edelleen Ilveksen heikkous. Johtohahmoja ei ole. Voimaa ja rauhallisuutta kaivataan. Seikolan pelit olivat enempi maalitehtailua, kuin varmaa puolustusta. Ruotsinapu Bäckström ei täytä näistä kumpaakaan. Maalivahdit eivät pelasta Ilvestä niinkuin takavuosina. Hurme ei pysty pitämään kovaa tasoa pelistä toiseen ja Aittokallio on vielä liian kokematon heikon puolustuksen lukoksi. Valmennus on arvoitus. Kestääkö Pajuoja paineita, kun ei tule voittoja ? Sijoitus neljän viimeisen joukossa 11-14.

Kalpa
Entinen vauhtijoukkue on menettänyt liikaa. Kapasen ja Hartikaisen myötä joukkue on varjo entisestä. Kalpa saattaa saada luistimensa liikkumaan entiseen, jääpallomaiseen tapaan, mutta hyökkäyspelistä puuttuu juonikkuutta. Kiiskisen läpimurtoa on odotettu jo pari vuotta, mutta hänestä ei tule Kapasen veroista johtajaa. Miettinen ja Laakkonen ajautuvat keskitien kulkijoiksi. Kerman on hyvä pelaaja missä tahansa joukkueessa, mutta tarvitsisi kova luokan kaverin. Puolustus sekoili eilen ajoittain harhasyötöillä. Puolustus on jääpallojoukkueen suurin pulma. Hankintamies Mashur tulee olemaan parhaimmistoa Jalasvaaran ohella, mutta muut pakit ovat liian kesyjä. Maalivahtikalusto on huonon puolustuksen lukkona. Ahonen ja Ahlqist ovat huippuveskareita ja Kalpan pelastus. Eilen Ahlqvist torjui eleettömästi. Voittomaali lipsahti onnenkantamoisena sisään. Valmennus on kokeneen Pekka Virran käsissä. Sijoitus säälipleijarit 7-10

2 kommenttia:

  1. Eli jos Ilves onnistuu voittamaan savolaisen huippujoukkueen niin vain taivas on tällä(kin) kaudella rajana.

    -minttu

    VastaaPoista