sunnuntai 12. syyskuuta 2010

Kaali-sipuli-pekonipiirakka

En ole ennen tehnyt suolaista piirakkaa. Tämä on ensimmäinen ja onnistui eka yrityksellä.
Maistuu taivaalliselta, vaikka itse sanonkin.

Ainekset
- murotaikina (valmis)
- 300g sipuleita
- 100 g kaalia
- 1 pkt pekoniviipaleita
- 1 tlk creme fraisea
- 2 kanamunaa
- suolaa, pippuria

Viipaloidaan sipulit, kaali ja pekoni. Paistetaan sipuleita käännellen niin pitkään kun hermo kestää (puoli tuntia). Lisätään kaali. Paistellaan vartti lisää. Lisätään pekoni. Paistetaan koko seosta vartti lisää. Maustetaan suolalla ja pippurilla. Kanamunat sekoitetaan creme fraiseen ja lisätään hieman suolaa ja ja pippuria. Levitetään taikina vuokaan, sitten tasaisesti sipuli-kaali-pekoni seos ja lopuksi muna-creme fraise seos päälle.
Paistumaan uuniin alaosastolle 200 asteeseen, reilu puoli tuntia. Sipulin kypsyttämisestä saa makoisan palkinnon. Pekonin tilalla voi olla sieniä, paprikaa tai vaikka savukalaa. Vie kielen, mielen ja sielun.

1 kommentti: