lauantai 18. helmikuuta 2012

Vuoden nuori taiteilija Ari Pelkonen

Ari Pelkosen näyttely avautuu Tampereen Taidemuseossa. Puupirroksen ja maalauken yhdistäminen on Peltosen mainio tekniikka. Hän liimaa akryylimaalauksen päälle ohutta japaninpaeria. Kuvat ovat pieniä, keskikokoisia, suuria ja herkkiä. Pelkonen käsittelee töitään omakuvina. Niissä on varjomaista pehmeyttä ja tunteellisuutta. Hän ikäänkuin piirtää omaa kuvaa ja kysyy: kuka minä olen. Helsinkiläistynyt porilainen Pelkonen on 34-vuotias taidegraafikko.

Raati on jälleen tehnyt tehtävänsä. Valinta on sinänsä hyvä. Kiristelen hampaitani sanan "nuori" kohdalla. Miksi taas valittiin aikuinen, valmis mestari, konkari. Miksei tuoda esiin oikeasti aloittelvia lupauksia. Raati voi tietysti vedota tasoon ja jättää ikäkysymyksen sivuun. Mutta eikö tässä tehdä riskitöntä kulttuuripolitiikkaa ? Sehän on tylsää. Nuoria kykyjä löytyy varmasti ja heille titteli olisi lottovoitto.

Kannattaa silti käydä tsekkaamassa Peltosen näyttely. On se kova !

Toinenkin näyttely avattiin Taidemuseossa. Bali Hai. Siinä on nuorten balilaisten taiteilijoiden nykytaidetta. Tämä eksoottinen, perinteeseen nojaava nykytaide on myös kiinnostavaa ja värikästä. Hienosti se kuvaa toistoa tai moninaisuutta ja toisaalta yksilöä sen keskellä. Tämä näyttely tulee ikäänkuin kaupan päälle Vuoden Nuoren Taiteilijan kainalossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti