lauantai 25. helmikuuta 2012

Lättynakki

Viikonlopun vaivattomaan herkutteluun kuuluu helppo, maukas pikaruoka. Tässä sellainen ennakkoluulottomalle pikakokille.

Ostetaan pitkiä nakkeja. Lidlistä saa erilaisia saksalaistyyppisiä nakkeja kuten frankfurtereita tai bockwursteja. K-marketissa on buffalo ja krakovannakkeja. Tavalliset lyhyet kuorettomatkin käyvät, jos laittaa kaksi peräkkäin. Trad. nakeissa ei ole oikein makua. Ostetaan myös lättytaikinan ainekset ellei niitä löydy kotoa ennestään.

Tehdään lättytaikina. Siis maitoa (kokomaito on parasta), vehnäjauhoja, pari kanamunaa, hiukan sulaa voita, suola ja sokeria. Paistetaan kuumalla pannulla oikein ohuita räiskäleitä. Pitkiä nakkeja kuumennetaan mikrossa, pannulla, uunissa tai vaikka keitetään. Otetaan yksi kuuma nakki räiskäleen reunalle, vedetään sinappi- ja ketsuppiraita nakin päälle. Pyöritetään räiskäle nakin ympärille patukaksi. Syödään lämpimänä heti siinä paikassa tai sohvalla tai keittiön pöydän ääressä tai ihan missä vaan.

Jos kaipaat lisää makua ja sykettä, nakin kaveriksi voi heittää raakaa sipulimurskaa, kurkkusalaattia, sweet&sour chilikasteiketta, jalopenomursketta tai vaikka salsaa. Kokeile mikä maistuu ja löydä oma viikonloppufiilis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti