maanantai 27. helmikuuta 2012

AAA

Mystiset kolme aata voidaan ymmärtää monin tavoin. Tarkoitan nyt tässä luottoluokitusta. Luokittajat arvioivat yritysten ja maiden vakavaraisuutta ja luokittavat niiden kykyä vastata luotoista.

Samanlaista luokitusjärjestelmää ollaan tekemässä myös naimisiin haluaville pariskunnille. Luokitusfirma arvioi naimisiin menossa olevan henkilön luotettavuutta. Tarkastelun kohteena on useita elämään ja avioliittoon liittyviä riskejä. Avioliittoon aikova henkilö pyytää puolueettomalat luokittajalta maksullisen selvityksen, jonka perusteella voi sitten arvioida mielitiettynsä ilmiasua ja ominaisuuksia. Avioliittoluokittajat käyttävät tuttua ameriikkalaista Standard & Poor's (suom. Tavis ja Koyhä) yhtiön kehittämää järjestelmää. Tutkivan journalismin osastomme on saanut käsiinsä avioliittoluokitus/(avio)l(ii)uottoluokitus perusteet. Ne jakautuvat seitsemään eri ryhmään:
Perintötekijät, terveys, elämäntavat, aikaisemmat suhteet, käyttäytyminen, seksuaalinen aktiviteetti ja talous.

Perintötekijöiden tilaa selvitetään aina kolmannen ja neljännen sukupolven geenitesteihin asti. Siniverisyys on pelkkää plussaa. Terveystiedot ilmenevät yksityislääkärien potilastiedoista. Elämäntapatiedot kerätään sadan lähimmän ystävän ja kaverin kertomuksista. Aikaisemmat suhteet löytyvät edellämainittujen sadan henkilön paljastuksista. Käyttäytymistä seurataan oikeisiin asemiin sijoittuneella filmiryhmällä, joka tekee yötä päivää elokuvaa. Seksuaalinen aktiivisuus selvitetään aluksi myös em. tahojen kanssa ja sitten tarkkaan valittujen partnereiden intiimeillä ja luottamuksellisilla kertomuksilla. Taloustiedot selvitetään Caymansaarten pankin tiliotteella.

Kaikkien edellämainittujen tietojen perusteella arvoitavat jaetaan luokituksiin haarukalla AAA - Bbb. Kaikkien ei kuitenkaan kannata haaveilla kolmen ison aan puolisosta. Luokittajat toteavat että kolmesta isosta aasta kannattaa nykypäivänä olla onnellinen. Arvionnin hinta liikkuu sadan ja kahdensadan tuhannen eken(100.000-200.000€) molemmin puolin. Suurin osa luokitusyritys Tavis&Köyhän arvioimista ihmisistä saa kyllä vähintään kaksi isoa aata (AA). Siis luokitus on tässä mielessä hintansa väärti. Ja ei muuta kun avioliiton satamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti