perjantai 17. helmikuuta 2012

VR

Istun junassa Pieksämäellä. Juna seisoo asemalla ja odottaa. Junan pitäisi mennä Jyväskylän ja Tampereen kautta Turun satamaan. Kuuluttaja kertoi, että junakuljettajan työvuoro loppui ja odotellaan uutta kuljettajaa. Tässä junassa on yli kymmenen vaunua. Tässä vaunussa on parikymmentä ihmistä. Eli parisataa ihmistä odottaa, että junankuljetaja tulisi ajamaan junan perille. On perjantai-iltapäivä ja olemme odotelleet parikymmentä minuuttia. Toivattavasti junakuljettaja ei tule junalla töihin. Ystävällinen junakahvilan emäntä kertoi, että kahvilassa on tarjouksena sydänmunkki ja kahvi hintaan 3,20 €.

Suuttuiko junankuljettaja ? Vai eikö kukaan ollut huomannut, että hänen työvuoronsa loppui ? Vai myöhästyikö uusi junankuljettaja ? Joka tapauksessa kiinnostava tilanne. Itse en ole menossa ruotsinlaivalle tai jatkojunamatkalle. Minä menen Tampereelle. Tai haluaisin mennä. Mielenkiintoista, että asia kerrottiin avoimesti. Siitä hatunnosto. Ihmiset ovat rauhallisia ja soittelevat kavereille, että juna seisoo. Junassa on kohtuullisen lämmintä. Lämpötila on tietysti mukavampi kuin kylmyys. Arvelisin, että lämpöä on 25 astetta. Nyt ollaan liikkeellä. Puoli tuntia myöhässä. Nyt kuulutettiin, että myöhästymisen syy olikin tulojunan myöhästyminen. Mitään junaa en kuitenkaan huomannut.

No, myöhästyn näyttelyn avajaisista, mutta se ei ole maailman suurimpia pulmia. Siellä olen asiakkaana. Myöhästymisen kanssa voi elää. Niin myös VR:n kanssa. Erityispiirteistä huolimatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti