sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Renzo Roma

Renzo saapui Suomeen neljäkymmentä vuotta sitten Ferrarasta Italiasta. Hän on kirjoittanun keittokirjan Juhlat keittiössä - Festa della Cucina. Renzon on hyvä kokki. Hän on myös loistava laulaja. Renzo kertoi, että hän toi Suomeen valkosipulipatongin. Maistelin Renzon tekemiä herkkuja, Crissinejä, sämpylöitä, lihapullia, tomaattikastiketta, kasvispihvejä, salaattia, kraavia lohta ja kakkua. Parasta oli mielestäni kraavattu lohi. Siinä oli oliiveja ja oliiviöljyä. Maku oli jotenkin pehmeä. Arvelen, että kalaan oli laitettu myös sitruunaa. Se ei ollut mitenkään suolaista vaan maukasta. Sitten Renzo lauloi pätkän aariaa. Hieni ääni ja sympattinen mies. Renzo sanoi, että palvelu on ollut Suomessa parempaa neljäkymmentä vuotta sitten. Mietin onko muutos sittenkin kohdistunut häneen. Onko maahanmuuttajan kohtelu huonontunut vuosien varrella ? Silloin maahanmuuttajat olivat eksoottisia, hieman outoja ja kadehdittuja. Hän ei viitai käydä ravintoloissa syömässä, koska ruokakin on heikentynyt. Oma ruoka on parasta. Renzo on ylpeä omasta keittotaidostaan ja kirjastaan Juhlat keittiössä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti