lauantai 11. helmikuuta 2012

Pussaus K-oppi

Ahaa-teatteriN uusi nuorisonäytelmä käsittelee nuorten rakastumista, seurustelua, seksiä ja identiteettiä. Siis kaikkea sitä pörinää, kun nuoret ottavat seurustelun ensiaskeleita. Ympäristönä on rakkauden tutkimuslaitos, jossa pyritään selvittämään nuorten rakkauselämän saloja. Samalla heitellään nuorten omia kommentteja ja tilastotietoja.

Kokonaisuus on hienovarainen puheenvuoro arkaan aiheeseen. Näytelmä on ajoittain hauska ja suora, ajoittain hieman liian varovainen ja ylinäytelty. Kokonaisuus kohtaa ja maistuu varmasti parhaiten 13-15 vuotiaille, miksei vanhemmillekin.

Näyttelijät Sanna-Kaisa Patrikainen, Suvi Leppänen, Jukka Väinölä ja Samu Stenberg vetävät melkoisen roolimyllyn sulavasti ja luontevasti. Ohjaaja Miika Muranen on pannut näyttelijät viuhuvaan liikkeeseen, jota ei ana tule ajateltua katsomossa. Ville Leppilahti on säveltänyt kaunista musiikkia, joka stemmaa mukavasti teemaan. Tässä on hyvää keskustelupohjaa yläkoulujen luokille, kun halutaan keskustella seurustelusta, ihmissuhteista ja seksuaalisuudesta. Hyvä Ahaa, taas ajankohtaista asiaa nuorten maailmasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti