maanantai 27. helmikuuta 2012

Ei energiajuomille

Porin Ässät ja Pesäpalloliitto ovat päättäneet kieltää energiajuomien käytön harjoitus ja pelitoiminnasta. Molemmat haluavat olla mukana terveellisten ruokailutapojen edistämisessä. Kuulostaa hyvältä. Kysymys on myös sponsorirahojen suuntaamisesta. Näitä rahoja ei nähdä em. tahojen tileillä. Ässien valmennuspäällikön mukaan kahvikupillinen päivässä riittää piristeeksi. Mielenkiintoista nähdä asian toteutusta. Tunnetusti aktiiviset nuoret junnut ovat aktiivisia myös viihteellä. Vauhdikasta yöelämää tasoitellaan usein aamulla energiajuomilla.
Jääkiekkoliitto on myös jollakin lailla välikädessä sponsorirahojen puutteessa. Todennäköisesti ei mitään ohjeistusta ole tulossa sieltä suunnalta. Piristeistä on kyse ja monet väittävät energiajuomien koukuttavan käyttäjiään. Omat kokemukset ovat siinä määrin vähäisiä, etten tiedä siitä. Mutta autoilijalle energiajuoma tuo virkeyttä. Sen olen testannut.

Kokonaan toinen asia on alkoholin ja nuuskan käyttö. Ne eivät ole piristeitä, mutta liittyvät kyllä nuorten elämään. Vahvasti myös urheilujunnujen elämään. Mutta se on sitten toinen juttu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti