lauantai 25. helmikuuta 2012

Bobrikovin näköinen mies

Soini kuvasi komissaari Olli Rehniä Bobrikoviksi. Bobrikovhan oli Suomessa Venäjän vallan aikana ja kiristi suomalaisten elinoloja. Nyt Soini näkee Rehnissä Bobrikovin kaltaisen kiristäjän, mutta kohteena on Kreikka. Jos asiaa katselee laajemmin, näitä Bobrikoveja on aika paljon Rehnin lisäksi. Yksi Rehn ei tässä Kreikan asiassa paljon kesää tee. Sitten voidaan ajatella, että Rehn kiristää suomalaisia antamaan rahaa Kreikalle. No, jos Suoman talous on minimalistinen Euroopassa, ei Suoman tuet Kreikan velkoihin riitä. Ymmärtääkseni Suomi antaa suhteessa about saman kuin muutkin EU-maat. Suomen talouskunto vaikuttaa olevan Euroopan kärkeä.

Vaikuttaa, että Soini on alkanut pehmenemään. Opposiittiossa oleva keskusta ja Väyrysen loppumaton vaalikiertue on ajanut perussuomalaisen valittamisen ohi. Väyrysessä näyttää olevan enemmän uskottavuutta kuin Soinissa. Soini on vähän samanoloinen, pulska ja hyvinvoiva poliitikko kuten Pekka Vennamo aikoinaan. Ilmiasu ei ole kärsivän tai nälkäisen oloinen. Pikemminkin päinvastoin. Ilmiasu on jälkiruokaa odotteleva päivällisvieras ja Soini näyttää viihtyvän pöydässä.

Toinen pehmenemine opposiittiossa on tylsyys. Oppositio on toimeton rakkikoira. Hallitus runnoo EU-avustuksia läpi kerta toisensa jälkeen ja opposition toistuva valitus ei näytä purevan. Lisäksi kuntauudistuksesta valttaminenkin näyttää satavan kauraa kepun laariin. Soini on tylsistynyt ja toimeton. Samoin koko eduskuntaryhmä, jonka pääasialliseksi rooliksi näyttää jäävän puoluetovereiden kommenttien kommentointi.

Kolmas pulma on perussuomalaisen puoluerakenteen pulma. Puolue on linjaltaan valituspuolue, joka on kerännyt erilaisia valittajia riveihinsä. Siltä puuttuu yhteinäistävä puolueohjelma. Samanaikaisesti puolue on saanut kasapäin rahaa runsaina puoluetukina. Piirit, kaupungit ja alueet ovat hyvin erilaisten aktiivien käsissä. Sanoisin, että kädettöminä, koska aktiivit ovat hajanaisia ja kokemattomia. Tässäkin kepun rutinoitunut maaseutukenttä on monta askelta edellä. Soini on kädetön eikä pysty johtamaan joukkojaan.

Tätä taustaa vastaan kepulaisen Olli Rehnin vertaaminen Bobrikoviin on ymmärrettävää. Kyseessä on valtansa menettävän johtajan katkera valitus tappion kynnyksellä. Kun kepulaiset ovat ajaneet takavasemmalta ja -oikealta ohi, ei mielessä ole muuta kuin kiukkua ja vääriä lipsautuksia. Toisaalta juuri siksi Soini on niin söpö. Kiukuttelee vaan ei sano suoraan mikä mättää. Ihan kuin muutkin leikkikenttien aikuiset pikkupojat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti