tiistai 8. toukokuuta 2012

Teekuppi

Lady Gagan teekuppi myytiin 60.000 € Japanissa. Voisin myydä omiani parilla eurolla. Mutta vakavastti ajateltuna Kreikka voisi mennä Lady pakeille. Jos Lady myisi tuhat teekuppia ja antaisi tuoton kreikkalaisille, siitä tulisi 60 milliä. Se ei kyllä kesää tee edes Kreikalle. Pitäisi myydä sata tuhatta teekuppia ! Sis pitäisi löytää sata tuhatta kohtuullisen vaurasta tai jopa rikasta, jotka ostaisivat harvinaislaatuísen teekupun. Siitä tulisi 60 miljardia. Se vaikuttaisi jo positiivisesti tilanteeseen. Vaan ei poista ongelmaa. Kreikan velka on 390 miljardia euroa. Aika paljon ! Veroja pitäisi alkaa maksamaan ja harmaa talous kuriin. Koko julkistalous pitäisi laittaa uusiksi. Sitä ei voi ulkopuoliset tehdä ja nyt näyttää, ettei sisäpoliittista tahtoakaan löydy. Wahlroos esitti, että Kreikan tuki pitäisi lopettaa, koska sillä peitellään vain Saksan pankkien heikkoa kuntoa. Siinä on tietty järki ja ehkä kokemuksen ääntäkin. Siis markkinavoimien ääntä. Mutta uhka Euroopan lamasta kyllä tuntuu mys huonolta vaihtoehdolta. Suomen valtion velka oli viime marraskuussa 79 miljardia euroa. Teekuppimyynnillä (siis satatuhatta teekuppia) siitä häipyisi suurin osa.

2 kommenttia:

  1. Keväisiä terveisiä Oulujärven rannalta. Blogisi on kokenut kevään värikylläisyyden,vai onko se ehkä taiteilijan sydämestä vuotanutta verta...Viittaan tuohon Guggenheim kirjoitteluun. Mietin myös, tuleeko mustaviinimarjamehuteestä tuollaisia värejä.

    Tsemppejä kevääseen. Ihanan aurinkoista, eikös?

    VastaaPoista
  2. Kesäinen mielenlaatu kaipaa vaihtelua ja nämä verinorot näyttivät kivan epäsymmetrisiltä. Kuuma väri ei ole Guggenheimia. Sen värimaailman näen laajana pastellina. Siis sellaisena, jossa on paljon tasaväristä seinää jä vähän tällaista elävää lorinaa

    VastaaPoista