maanantai 29. kesäkuuta 2015

Pihtiputaan keihäs (-karnevaalit)

Pihtiputaalla heitettiin perinteiset keihäskarnevaalit. Kisoista muodostui tynkäkisat, koska Suomen parhaat; Pitkämäki, Ruuskanen ja Wirkkala loistivat poissaolollaan. Aiemmin Pihtiputaalla on valittu miesten keihään edustajia tärkeisiin kisoihin. Nyt Pekingiin on jo valittu Ruuskanen ja Pitkämäki. Kolmannen edustajan karsintaa ei haluttu tehdä Pihtiputaalla. Värittömän kisan voitti Ari Mannio muutaman sentin yli kahdeksankymmentä metriä kantaneella heitolla.

Väriä löytyy jatkokommenttien puolelta. Menneisyyden mestariheittäjä Seppo Räty kimmastui huippuheittäjien poisjäänneistä. Pihtiputaalle on yleensä kokoonnuttu myös, jotta nuorempi väki pääsee kilpailemaan mestareiden kanssa. Starttirahoja ei kuitenkaan Pihtiputaalla ole maksettu huippuheittäjille. Ilmeisesti huippuja kiinnostavat vain Timanttiliigan ja Eliittikisojen rahat. Toki jollakin heittäjienkin on elettävä. Näin Räty. Pitkämäki ei jää pekkaa pahemmaksi kommenteissaan. Tylysti hän muistelee Rädyn olleen monena vuonna katsomossa aurinkolasit päässä, kun hän juniorina osallistui Pihtiputaan kisoihin.

Hieman naurattaa koko Pihtipudas ja keihäskarnevaalit. Mutta toisaalta keihäänheitto on ainoa laji, jossa suomipojat ovat maailman huippua (jos ei lasketa pesäpalloa ja formulaa). Menestyksen perimiseksi tarvitaan paikkoja, joissa nuori polvi voi tavata maailman huippuja ja vertailla tekemisiään mestareiden tasoon. Siinä mielessä Pihtipudas on huippu-urheilijansa ansainnut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti